Yufkalı Perde Pilavı (videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- Kabuğu soyulmuş badem
Pilav için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç badem
- 20-25 adet kabukları soyulmuş badem
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 parça tavuk göğsü
Üzeri için;
- Sıvı yağ
Yufkalı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilavımız için uygun bir tencereye sıvı yağ, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Daha sonra yarım saat kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizi alalım ve karıştıralım.
- Tereyağını da ilave ederek pirinçlerimizi 3-4 dakika kadar kavuralım.
- Güzelce kavurduğumuz pirincimize yeteri kadar tuz, karabiber, toz biber, yenibahar ve tarçını ilave ederek karıştıralım, 2-3 dakika daha kavuralım.
- Ardından tavuk suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve suyunu çekip yumuşayana kadar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip pişen pilavımızı ocaktan alalım ve üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsünü pilava ekleyelim ve karıştıralım.
- Uygun bir fırın kabının her yerini tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Kabuğunu soyduğumuz bademleri dilediğimiz şekilde yerleştirelim, yufkamızı kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
- Üzerine hazırladığımız iç pilavımızı boşaltalım ve bir kaşık yardımı ile bastırarak düzeltelim.
- Kenarlardan sarkan yufkaları pilavın üzerine doğru aralarına sıvı yağ sürerek kapatalım.
- En son yufkalarımızın üzerine da sıvı yağ sürelim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında yufkalarımız kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız perde pilavımızı uygun bir servis tabağına ters çevirelim, dilimleyerek servis edelim. Yufkalı Perde Pilavını deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder