17 Nisan 2020 Cuma

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi

Yufkalı Perde Pilavı (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • Kabuğu soyulmuş badem
Pilav için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç badem
  • 20-25 adet kabukları soyulmuş badem
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 parça tavuk göğsü
Üzeri için;
  • Sıvı yağ

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Pilavımız için uygun bir tencereye sıvı yağ, badem, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
  2. Daha sonra yarım saat kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizi alalım ve karıştıralım.
  3. Tereyağını da ilave ederek pirinçlerimizi 3-4 dakika kadar kavuralım.
  4. Güzelce kavurduğumuz pirincimize yeteri kadar tuz, karabiber, toz biber, yenibahar ve tarçını ilave ederek karıştıralım, 2-3 dakika daha kavuralım.
  5. Ardından tavuk suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve suyunu çekip yumuşayana kadar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Suyunu çekip pişen pilavımızı ocaktan alalım ve üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlendirelim.
  7. Daha sonra önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsünü pilava ekleyelim ve karıştıralım.
  8. Uygun bir fırın kabının her yerini tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  9. Kabuğunu soyduğumuz bademleri dilediğimiz şekilde yerleştirelim, yufkamızı kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
  10. Üzerine hazırladığımız iç pilavımızı boşaltalım ve bir kaşık yardımı ile bastırarak düzeltelim.
  11. Kenarlardan sarkan yufkaları pilavın üzerine doğru aralarına sıvı yağ sürerek kapatalım.
  12. En son yufkalarımızın üzerine da sıvı yağ sürelim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında yufkalarımız kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Fırından aldığımız perde pilavımızı uygun bir servis tabağına ters çevirelim, dilimleyerek servis edelim. Yufkalı Perde Pilavını deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder