10 Nisan 2020 Cuma

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
Kreması için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ varsa 1 paket krema ve kremşanti karıştırıp içine koyulabilir daha lezzetli olacaktır
Çikolata sos için
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı nutella veya çikolata 4 kare

Profiterol Tarifi Yapılışı

Hayırlı cumalar🥰 sizlere nefis bir tarif daha evde kremasını çikolata sosunu kendiniz yaparak harika bir profiterol yapabilirisiniz biz çok sevdik siz kremasıyla uğraşmak istemezseniz krema ve kremşantiyi çırpın öylede harika olacaktır ben bi dahakine öyle denicem ben öyle çok uzun yazmıcam uzun olan tarifleri sevmiyorum bazen insanlar o kadar okumayı sevmiyorlar :)))tarife geçelim.
  1. İlk önce hamuru yapın tereyağ ve suyu yağ eriyene kadar karıştırın unu ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun ocaktan alın karıştırın 15 dakika soğusun.
  2. Yumurtaları tek tek kırın her bir yumurtayı 1 dakika çırpın.
  3. Çırpma işlemi bittikten sonra dolapta 15 dakika dinlendirin kreması için bütün malzemeleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  4. Altını kapatın soğusun. Dolaptan hamuru alın elinizle şekillendirin.
  5. 180 derece fırında kızarana kadara pişirin. Fırından alın soğusun.
  6. O soğurken çikolata sos için bütün malzemeleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  7. Soğuyan profiterolleri ikiye kesin.
  8. İçine kremasını koyun kapatın borcama dizin. Hepsini bittrikden sonra üzerlerine soğuyan çikolata sosu gezdirin dolapta 1 saat dinlenen profiteroller servise hazır şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder