12 Nisan 2020 Pazar

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı dolusu erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
Üzerine
  • Tereyağı, toz kırmızı biber ve nane

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği haşlayın. 5-6 bardak suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca İçerisine 1 su bardağı erişte atın.
  2. Eriştiler pişmeye yakın mercimekleri ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı kadar un, 1 yumurta ve 4-5 kaşık yoğurdu çırpıp çorbanın suyundan bir kepçe koyun ve hızlıca karıştırın.
  4. Terbiyeyi doğrudan tencereye eklerseniz yoğurt kesilecektir o yüzden bu işlem önemli.
  5. Ardından bir yandan karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin. Göz kararı tuz ekleyip bir 10 dk kaynatın ve altını kapatın.
  6. Bir tavada tereyağ, pul biber veya kırmızı tatlı toz biber ile nane kavurup servis ederken üzerine gezdirin.
Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder