Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 6 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı dolusu erişte
- 2 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz
Üzerine
- Tereyağı, toz kırmızı biber ve nane
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimeği haşlayın. 5-6 bardak suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca İçerisine 1 su bardağı erişte atın.
- Eriştiler pişmeye yakın mercimekleri ekleyin.
- Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı kadar un, 1 yumurta ve 4-5 kaşık yoğurdu çırpıp çorbanın suyundan bir kepçe koyun ve hızlıca karıştırın.
- Terbiyeyi doğrudan tencereye eklerseniz yoğurt kesilecektir o yüzden bu işlem önemli.
- Ardından bir yandan karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin. Göz kararı tuz ekleyip bir 10 dk kaynatın ve altını kapatın.
- Bir tavada tereyağ, pul biber veya kırmızı tatlı toz biber ile nane kavurup servis ederken üzerine gezdirin.
Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder