Alabalık- Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 alabalık veya levrek
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri ve kapya biber
- 1 adet limon
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Karabiber tatlı toz biber ve kekik
- 1-2 yaprak da maydanoz
Alabalık- Levrek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle balıklarımız temizlenmemişse temizliyoruz. Ve yıkayıp süzülmesi için bekletiyoruz.
- Ardından sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır ve sıvı yağı, tuz ve baharatları koyduğumuz kasenin içinde buluşturulup harmanlarız.
- Ardından patateslerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayı tepsimizin tabanına seriyoruz.
- Sonra balıklarımızı patateslerini üzerine alıyoruz ve sosumuzu güzelce balıklarımıza eşit şekilde içine ve dış kısmına bir kaşık yardımı ile sosluyoruz.
- Sosladığımı balıkların kanat kısımlarını açıp ince ve yuvarlak kestiğimiz limonlarımızı yerleştiriyoruz.
- Biberimizi uzun biraz kalın domates ve soğanlarımızı da yuvarlak bir şekilde kesip tepsimize yayıyoruz.
- Son olarak tepsimizin içine 2 su bardağı suyuda eşit bir şekilde döküp 200 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk kadar pişiriyoruz.
Notlar;
- Ben ekstra yağ kullanmadım sos dışında çok fazla yağlı olacaktır. E tabi balığımız orijinal yağını salacaktır
- Levrek ve alabalık aynı tarif ve sosla pişiriyorum.
- Sarımsak ve limon ile buluşturduğumuzda mayhoş bir tat elde ediyoruz mayhoşluk istemiyorsanız limon koymaya bilirsiniz.
- Son olarak tepsimizin altına kesinlikle yağlı kağıt sermeyin yağlı kağıttan balığı ayırmak zor olacağından balığın dağılmasına ve parçalanmasına sebeb oluyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder