6 Mayıs 2020 Çarşamba

Alabalık- Levrek Tarifi

Alabalık- Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 alabalık veya levrek
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri ve kapya biber
  • 1 adet limon

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Karabiber tatlı toz biber ve kekik
  • 1-2 yaprak da maydanoz

Alabalık- Levrek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle balıklarımız temizlenmemişse temizliyoruz. Ve yıkayıp süzülmesi için bekletiyoruz.
  2. Ardından sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır ve sıvı yağı, tuz ve baharatları koyduğumuz kasenin içinde buluşturulup harmanlarız.
  3. Ardından patateslerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayı tepsimizin tabanına seriyoruz.
  4. Sonra balıklarımızı patateslerini üzerine alıyoruz ve sosumuzu güzelce balıklarımıza eşit şekilde içine ve dış kısmına bir kaşık yardımı ile sosluyoruz.
  5. Sosladığımı balıkların kanat kısımlarını açıp ince ve yuvarlak kestiğimiz limonlarımızı yerleştiriyoruz.
  6. Biberimizi uzun biraz kalın domates ve soğanlarımızı da yuvarlak bir şekilde kesip tepsimize yayıyoruz.
  7. Son olarak tepsimizin içine 2 su bardağı suyuda eşit bir şekilde döküp 200 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk kadar pişiriyoruz.

Notlar;

  • Ben ekstra yağ kullanmadım sos dışında çok fazla yağlı olacaktır. E tabi balığımız orijinal yağını salacaktır
  • Levrek ve alabalık aynı tarif ve sosla pişiriyorum.
  • Sarımsak ve limon ile buluşturduğumuzda mayhoş bir tat elde ediyoruz mayhoşluk istemiyorsanız limon koymaya bilirsiniz.
  • Son olarak tepsimizin altına kesinlikle yağlı kağıt sermeyin yağlı kağıttan balığı ayırmak zor olacağından balığın dağılmasına ve parçalanmasına sebeb oluyor.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder