Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 yumurta (sarıları üzerine)
- 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Bir paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi Yapılışı
Siz de benim gibi pastane şekerparesini ağır buluyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin 🥰
- Önce şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu uygun bir koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım kaynayama başlayınca limon suyunu ekleyip 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yumurta aklarını hindistan cevizini yoğurduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde koparıp oval bir şekil verelim üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra çatalla çizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca (1-2 dakika sonra ) soğuk şerbeti dökelim 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetle🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder