Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yumurta (sarıları üzerine)
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi Yapılışı

Siz de benim gibi pastane şekerparesini ağır buluyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin 🥰

  1. Önce şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu uygun bir koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım kaynayama başlayınca limon suyunu ekleyip 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yumurta aklarını hindistan cevizini yoğurduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  3. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde koparıp oval bir şekil verelim üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra çatalla çizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  4. Fırından aldığımız tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca (1-2 dakika sonra ) soğuk şerbeti dökelim 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetle🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder