Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gram margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
Şerbet için;
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
- Yarım limon
Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim.
- İlk olarak şerbeti yapalım şeker ve suyu ocağa alalım kaynayınca limonu atıp altını kapatalım.
- Hamuru için bütün malzemeleri katıp bir hamur elde edelim ele yapışmaz bir hamur olmalı.
- 1 çay bardağı cevizi üzerine atın ve iyice yoğuralım hamuru 3 parçaya ayıralım.
- Parçaları tek tek uzun rulolar yapın ve üzerine elinizle basalım.
- Hafif düzleştirelim çay bardağı ile yarım yarım ay şekilleri çıkaralım.
- Bütün hamurları bu halde yapın tepsiye dizelim.
- Dizdiğiniz tatlıların üzerine bıçakla çizikler atın ve fırına 180 dereceye verelim.
- Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder