12 Mayıs 2020 Salı

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
Şerbet için;
  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • Yarım limon

Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı


Bismillahirrahmanirrahim.
  1. İlk olarak şerbeti yapalım şeker ve suyu ocağa alalım kaynayınca limonu atıp altını kapatalım.
  2. Hamuru için bütün malzemeleri katıp bir hamur elde edelim ele yapışmaz bir hamur olmalı.
  3. 1 çay bardağı cevizi üzerine atın ve iyice yoğuralım hamuru 3 parçaya ayıralım.
  4. Parçaları tek tek uzun rulolar yapın ve üzerine elinizle basalım.
  5. Hafif  düzleştirelim çay bardağı ile yarım yarım ay şekilleri çıkaralım.
  6. Bütün hamurları bu halde yapın tepsiye dizelim.
  7. Dizdiğiniz tatlıların üzerine bıçakla çizikler atın ve fırına 180 dereceye verelim.
  8. Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder