12 Mayıs 2020 Salı

Çilekli Borcam Pastam Tarifi

Çilekli Borcam Pastam Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Islatmak için;
  • 1 su bardağı ılık süt
Kreması için;
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket krem şanti
Kremanın üzerine;
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 kase çilek
Sosu için;
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta(tepeli)
  • 1 su bardağı su

Çilekli Borcam Pastam Tarifi Yapılışı

Selamlar🌺🌺.
  1. Şeker ve yumurtayı kabımıza alıp rengi dönene kadar çırpalım.
  2. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip güzelce çırptıktan sonra yağladığımız dikdörtgen borcama harcı döküp 180 derecede pişmeye bırakalım.
  3. Pişen keki sütle ıslatıp dinlendirelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım pudingi üzerindeki ölçüye göre pişirip ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip 3 dakika kadar çırpalım.
  4. Kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı eşit şekilde yayıp fındık kırığı serpelim. Halka halka kestiğimiz çilekleri de üzerine dizelim ve son olarak sos için 1 kase çileği robottan geçirelim.
  5. Ocağa alıp üzerine şekerini ekleyelim ve fokurdayana kadar pişirelim. Fokurdamaya başlayınca 1 bardak suya nişasta ekleyip eritelim onuda sosun içine ekleyip biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
  6. 10 dakika kadar bekletip ılıttıktan sonra pastamızın üzerine dökelim. Buzdolabında en az 4 saat dinlenmesi kâfi ama 1 gece dinlenince çok daha oturmuş bir lezzet oluyor.
  7. Oldukça hafif ve aslında pratikte bir tarif tamamen dinlendikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben servis esnasında süslemiştim.
  8. Not: Vaktim vardı o yüzden sosunu kremasını sırasıyla yaptım şayet vaktiniz yoksa kek pişerken kremasını da çilek sosunu da hazırlayıp bir kenarda soğutabilirsiniz.
Afiyet olsun🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder