Çilekli Borcam Pastam Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Islatmak için;
- 1 su bardağı ılık süt
Kreması için;
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket krem şanti
Kremanın üzerine;
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 kase çilek
Sosu için;
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta(tepeli)
- 1 su bardağı su
Çilekli Borcam Pastam Tarifi Yapılışı
Selamlar🌺🌺.
- Şeker ve yumurtayı kabımıza alıp rengi dönene kadar çırpalım.
- Üzerine kalan malzemeyi ekleyip güzelce çırptıktan sonra yağladığımız dikdörtgen borcama harcı döküp 180 derecede pişmeye bırakalım.
- Pişen keki sütle ıslatıp dinlendirelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım pudingi üzerindeki ölçüye göre pişirip ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip 3 dakika kadar çırpalım.
- Kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı eşit şekilde yayıp fındık kırığı serpelim. Halka halka kestiğimiz çilekleri de üzerine dizelim ve son olarak sos için 1 kase çileği robottan geçirelim.
- Ocağa alıp üzerine şekerini ekleyelim ve fokurdayana kadar pişirelim. Fokurdamaya başlayınca 1 bardak suya nişasta ekleyip eritelim onuda sosun içine ekleyip biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
- 10 dakika kadar bekletip ılıttıktan sonra pastamızın üzerine dökelim. Buzdolabında en az 4 saat dinlenmesi kâfi ama 1 gece dinlenince çok daha oturmuş bir lezzet oluyor.
- Oldukça hafif ve aslında pratikte bir tarif tamamen dinlendikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben servis esnasında süslemiştim.
- Not: Vaktim vardı o yüzden sosunu kremasını sırasıyla yaptım şayet vaktiniz yoksa kek pişerken kremasını da çilek sosunu da hazırlayıp bir kenarda soğutabilirsiniz.
Afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder