15 Mayıs 2020 Cuma

Sebzeli Kıymalı Enfes Patlıcan Musakka Tarifi

Sebzeli Kıymalı Enfes Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet iri patates
  • 6-7 adet patlıcan
  • 15 adet sivri biber
  • 3 adet iri domates
  • 2 adet iri kapya biberi
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz,acı pul biber
  • 3 su bardağı kaynar su

Sebzeli Kıymalı Enfes Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

Nefis bir yemek 🙌🏻,, yanında pirinç pilavı turşu ve cacık ile muhteşem oluyor😍👍🏻.
  1. Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu su içerisinde 30 dk bekletiyoruz ve bol su ile yıkayıp süzüp kuruluyor fritözde kızartıyoruz ve peçete serilmiş tabakta bekletiyoruz.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup kalın küpler halinde doğrayıp onuda yıkayıp süzüp kurulayıp fritözde güzelce kızartıp havlu peçete üzerinde bekletiyoruz.
  3. Sivri biberlerin saplarını kesip uzun şeritler halinde doğrayıp kızartıyoruz.
  4. Tüm kızartma işlemi bittikten sonra.
  5. Soğanımızı yemeklik doğrayıp,, kapya biberini ve domatesi ayrı ayrı küpler halinde doğrayıp hazırda bekletiyoruz.
  6. Tencere içine 2 kaşık yağ ekleyip kıymamızı kavurmaya başlıyoruz.
  7. Et suyunu salıp tekrar çekene dek arada karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Suyu kalmayan kıymaya 3 kaşık yağ ekleyip soğan ve kıyılmış sarımsağını ekliyor 3-4 dk kavuruyoruz.
  9. Üzerine salça ve sıcak suyunu ilave edip karıştırıp kapağını kapayıp kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  10. Daha sonra üzerine baharatlarını ekleyip karıştırıyor, domates ve kapya biberini ilave ediyoruz 15 dakikada bu şekilde kapağı kapalı, arada karıştırarak pişiriyoruz.
  11. Süre sonunda tencere içine kızartılmış patates ve sivri biberi ekleyip karıştırıyoruz, patlıcanı da ilave edip nazikçe karıştırıp kapağını örtüyoruz.
  12. Kısık ateşte 15 dakika arada kontrol edip karıştırarak pişirip üzerine kıyılmış maydanozunu ilave ediyor bir tur karıştırıp yemeğimizi ocaktan alıyoruz. Servise hazırdır (su, tuz, acı miktarını kendinize göre kontrol ederek ayarlayınız).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder