30 Mayıs 2020 Cumartesi

Berliner Poğaça (Çilekli, Nutellalı) Tam Not Tarifi

Berliner Poğaça (Çilekli, Nutellalı) Tam Not Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı kadar un
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
Arasına;
  • Reçel
  • Nutella

Berliner Poğaça (Çilekli, Nutellalı) Tam Not Tarifi Yapılışı

Pamuk gibi yumuşacık püf püf bir poğaça tarifi tam not! eminim çok beğeneceksiniz.
  1. Öncelikle, süt, maya. şekeri karıştıralım.
  2. Ardından tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edelim ve hamuru yoğuralım. Çok güzel bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur kabardıktan sonra 12 beze şeklinde ayıralım.
  4. Bir merdaneyle açalım iç harçtan koyup yuvarlayın.
  5. 30 dk tepside beklettikten sonra üzerine yumurta süt karışımından fırça yardımı ile sürelim.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Üzer, ve altı piştikten sonra fırından alıp üzerine temiz bir bez kapattım soğumaya bırakalım. 7Servis edeceğiniz zaman pudra şekeri gezdirin.
Gerçekten muhteşem bir tat ! Şiddetle tavsiye ediyorum. 😋😋🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder