Çıtır Çıtır Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 -5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Ara katı;
- 150 gr tereyağ veya margarin
İç malzemesi ;
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ile
- 1 su bardağı tahini karıştırın
- Kavrulmuş susam
- Bolca toz şeker
Çıtır Çıtır Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
Bu tarifi diğerlerinden daha çok beğendik. Çıtır çıtır, çok lezzetli ve gevrek oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim🤗.Mayayı 1 çay bardağı el yakmayacak ayarda sıcak su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştır kabarmasını için 3 dakika bekleyelim.
- Un, tuz, şeker, sıvı yağ yumurta süt ve kabaran maya ile ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğur.
- Hamurun üzerini kapatarak 15 dakika dinlendir.
- Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile açalım.
- Üzerine bolca erimiş tereyağ sürün, üzerine 3 tane daha açtığınız hamuru koyup aynı işlemi yapın.
- Hamuru zarf gibi kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Sonra hamuru açabildiğiniz kadar açın üzerine bolca tahin, bolca toz şeker ve susamı her yerine sürün ve rulo olarak sarın.
- 3 parmak genişliğinde kesin ve dik şekilde tepsiye koyup elinizle üzerine bastırın.
- Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi yapın, tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı, bolca toz şeker serpin 20 dakika mayalandırın sonra 200 derecede fırında pişirelim.
Afiyet olsun💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder