30 Mayıs 2020 Cumartesi

Çıtır Çıtır Tahinli Çörek Tarifi

Çıtır Çıtır Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 su bardağı  un
  • 2,5 su bardağı  ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı  şeker
  • 1 çay kaşığı  tuz
Ara katı;
  • 150 gr tereyağ veya margarin
İç malzemesi ;
  • Yarım çay bardağı  sıvı yağı ile
  • 1 su bardağı  tahini karıştırın
  • Kavrulmuş susam
  • Bolca toz şeker

Çıtır Çıtır Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

Bu tarifi diğerlerinden daha çok beğendik. Çıtır çıtır, çok lezzetli ve gevrek oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim🤗.Mayayı 1 çay bardağı  el yakmayacak ayarda sıcak su ve 1 tatlı kaşığı  şeker ile karıştır kabarmasını için 3 dakika bekleyelim.
  1. Un, tuz, şeker, sıvı yağ yumurta süt ve kabaran maya ile ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğur.
  2. Hamurun üzerini kapatarak 15 dakika  dinlendir.
  3. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile açalım.
  4. Üzerine bolca erimiş tereyağ sürün, üzerine 3 tane daha açtığınız hamuru koyup aynı işlemi yapın.
  5. Hamuru zarf gibi kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  6. Sonra hamuru açabildiğiniz kadar açın üzerine bolca tahin, bolca toz şeker ve susamı her yerine sürün ve rulo olarak sarın.
  7. 3 parmak genişliğinde kesin ve dik şekilde tepsiye koyup elinizle üzerine bastırın.
  8. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi yapın, tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı, bolca toz şeker serpin 20 dakika mayalandırın sonra 200 derecede fırında pişirelim.
Afiyet olsun💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder