Bülbül Yuvası Baklava (Kıyırsevenler) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağı (erimiş)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sut
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
İçi için:
- Ceviz
Açmak için:
- 1 tas un
- 2 tas nişasta
Üzeri için:
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Bülbül Yuvası Baklava (Kıyırsevenler) Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz unu kontrollü ekliyoruz ki hamurumuz yumuşak olacak 2 saat dinlendirilecek sonra 15 beze yapıyoruz
- Bezelerin üzerini kapatıp tek tek açıyoruz sonrasında şeklini dilediğiniz gibi verebilirsiniz biz 8 eşit parçaya bölüp bülbül yuvası şeklinde yaptık sonra üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını eritip sıcakken döküp pişiriyoruz
- Tatlımız soğuk olacak şerbet ılık olmalı kıyır kıyır tatlımız hazır yapacaklara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder