3 Mayıs 2020 Pazar

Bülbül Yuvası Baklava (Kıyırsevenler) Tarifi

Bülbül Yuvası Baklava (Kıyırsevenler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tereyağı (erimiş)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sut
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
İçi için:
  • Ceviz
Açmak için:
  • 1 tas un
  • 2 tas nişasta
Üzeri için:
  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Bülbül Yuvası Baklava (Kıyırsevenler) Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz unu kontrollü ekliyoruz ki hamurumuz yumuşak olacak 2 saat dinlendirilecek sonra 15 beze yapıyoruz
  2. Bezelerin üzerini kapatıp tek tek açıyoruz sonrasında şeklini dilediğiniz gibi verebilirsiniz biz 8 eşit parçaya bölüp bülbül yuvası şeklinde yaptık sonra üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını eritip sıcakken döküp pişiriyoruz
  3. Tatlımız soğuk olacak şerbet ılık olmalı kıyır kıyır tatlımız hazır yapacaklara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder