12 Mayıs 2020 Salı

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram tereyağı veya margarin
  •  3 adet orta boy yumurta
Kreması için
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  •  1 paket vanilya
Üzeri için
  • çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tereyağını ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan suya unu koyup hızlıca karıştıralım hamuru 2-3 dk karıştırarak pişirelim.
  3. Pişen hamuru 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  4. Soğuyan hamura tek tek yumurtaları koyup iyice yedirene kadar karıştırıyoruz yapışkan bir hamur elde edeceğiz tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  5. Önceden 180° lik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Kreması için süt, un şeker, yumurtayı küçük tencereye alıp karıştırıyoruz.
  7. Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar daha sonra vanilyayı ekliyoruz.
  8. Pişen profiterollerin içine krema dolduruyoruz daha sonra üzerine bolca çikolata sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder