Coco Star Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Üzeri İçin;
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj İçin;
- 200 ml’lik sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
Coco Star Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak, yumurtayı ve şekeri beyazlaşana kadar köpürterek çırpın. Püf noktası, bunların iyi bir şekilde çırpılması.
- Daha sonra, sütü ekleyin ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
- Kelepçeli kalıbınızın tabanını pişirme kağıdı ile kapladıktan sonra, kekinizi dökün.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde pişirin.
- Kekiniz soğuduktan sonra, 1 su bardağı süt ile ıslatın.
- Sütle, krem şantiyi çırpın. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekledikten sonra, güzelce karıştırıp soğuyan kekin üzerine yayın.
- Isıttığınız krema içinde, erittiğiniz çikolatayı da soğuduktan sonra, ganajı üzerine dökün.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder