Pesto Sos (Gerçek Barilla Pesto Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 75 gram fesleğen
- 4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı (zeytinyağı da kullanabilirsiniz ama hem donduğu için, hem de aromasından dolayı ben kullanmadım)
- 100 gram çiğ kaju fıstığı (tüm kuruyemişçilerde var)
- 100 gram tulum peyniri (İzmir tulum ya da herhangi bir tulum peyniri, olgunlaşmış bir peynir gerekiyor)
- Yarım çay kaşığı tuz
Pesto Sos (Gerçek Barilla Pesto Lezzetinde) Tarifi Yapılışı
- Kaju fıstıklarını tavada kavuralım. İlk başta fıstıklar yumuşuyor, hafif sertleşince bir tabağa döküp soğutalım.
- Fesleğen yapraklarını ayıklayalım, ayıkladığımız yaprakları rondoya koyalım.
- Üzerine tuzu, sarımsak ve ayçiçek yağının yarısını ekleyip, iyice kıyalım.
- Soğuyan kajuları ve kalan ayçiçek yağının tamamını üzerine ekleyip, homojen bir kıvam alana kadar rondoda çekelim.
- Son olarak, küçük küçük doğradığımız tulum peynirini ekleyip, yine homojen bir kıvam olana kadar rondoda çekelim.
- Uygun bir kavanozun içine alıp, hava boşluğunu alalım.
- Son olarak üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ ekleyip, dolaba kaldıralım ve 1 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun 🥪.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder