6 Mayıs 2020 Çarşamba

Pesto Sos (Gerçek Barilla Pesto Lezzetinde) Tarifi

Pesto Sos (Gerçek Barilla Pesto Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gram fesleğen
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı (zeytinyağı da kullanabilirsiniz ama hem donduğu için, hem de aromasından dolayı ben kullanmadım)
  • 100 gram çiğ kaju fıstığı (tüm kuruyemişçilerde var)
  • 100 gram tulum peyniri (İzmir tulum ya da herhangi bir tulum peyniri, olgunlaşmış bir peynir gerekiyor)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Pesto Sos (Gerçek Barilla Pesto Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

  1. Kaju fıstıklarını tavada kavuralım. İlk başta fıstıklar yumuşuyor, hafif sertleşince bir tabağa döküp soğutalım.
  2. Fesleğen yapraklarını ayıklayalım, ayıkladığımız yaprakları rondoya koyalım.
  3. Üzerine tuzu, sarımsak ve ayçiçek yağının yarısını ekleyip, iyice kıyalım.
  4. Soğuyan kajuları ve kalan ayçiçek yağının tamamını üzerine ekleyip, homojen bir kıvam alana kadar rondoda çekelim.
  5. Son olarak, küçük küçük doğradığımız tulum peynirini ekleyip, yine homojen bir kıvam olana kadar rondoda çekelim.
  6. Uygun bir kavanozun içine alıp, hava boşluğunu alalım.
  7. Son olarak üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ ekleyip, dolaba kaldıralım ve 1 saat dinlendirelim.

Afiyet olsun 🥪.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder