29 Mayıs 2020 Cuma

Elmalı Galette Tarifi

Elmalı Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı buğday unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
  • 1 tutam tuz
Dolgusu ı̇çin malzemeler;
  • 2 adet küçük boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pudra şekeri

Elmalı Galette Tarifi Yapılışı


  1. Un, şeker, tuz ve 2 yemek kaşığı tereyağını suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Suyun ve tereyağının soğuk olması önemli. Sert bir hamur olacak.
  3. Hamur istenilen kıvama gelince, kalan 1 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz tereyağını eritmeden 1-2 dk daha yoğuruyoruz.
  4. Sonra streç film ile sarıp buzluğa atıyoruz. 10 dk soğutacağız.
  5. Elmaları ince ince dilimliyoruz ve kararmasın diye limonlu suya atıyoruz.
  6. Soğuttuğumuz hamuru, tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
  7. Elmaları limonlu sudan çıkarıp başka bir kaba alıyoruz ve üzerine; eritilmiş tereyağı, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Hazırladığımız iç dolguyu hamurun ortası dolu, kenarları boş kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
  9. Sonra kenarları biraz üste gelecek şekilde katlıyoruz.
  10. Üzerine katlayabilirsiniz ben yanlarını kıvırıyorum.
  11. Son olarak hamurun kenarlarına erittiğimiz tereyağını sürüyoruz ve 180 c fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra biraz soğutup üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz 💁🏻‍♀️ elmalı galette’imiz hazır 🤗 afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder