Elmalı Galette Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı buğday unu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı soğuk tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
- 1 tutam tuz
Dolgusu ı̇çin malzemeler;
- 2 adet küçük boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Pudra şekeri
Elmalı Galette Tarifi Yapılışı
- Un, şeker, tuz ve 2 yemek kaşığı tereyağını suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- Suyun ve tereyağının soğuk olması önemli. Sert bir hamur olacak.
- Hamur istenilen kıvama gelince, kalan 1 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz tereyağını eritmeden 1-2 dk daha yoğuruyoruz.
- Sonra streç film ile sarıp buzluğa atıyoruz. 10 dk soğutacağız.
- Elmaları ince ince dilimliyoruz ve kararmasın diye limonlu suya atıyoruz.
- Soğuttuğumuz hamuru, tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
- Elmaları limonlu sudan çıkarıp başka bir kaba alıyoruz ve üzerine; eritilmiş tereyağı, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız iç dolguyu hamurun ortası dolu, kenarları boş kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Sonra kenarları biraz üste gelecek şekilde katlıyoruz.
- Üzerine katlayabilirsiniz ben yanlarını kıvırıyorum.
- Son olarak hamurun kenarlarına erittiğimiz tereyağını sürüyoruz ve 180 c fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra biraz soğutup üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz 💁🏻♀️ elmalı galette’imiz hazır 🤗 afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder