Kıymalı Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- Lazanya (17 buçuk yaprak kullandım kap ölçüsüne göre değişir)
- 400 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sosu için:
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 su bardağı süt
- 1 kaşık tepeleme tereyağ
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Kıymalı Lazanya Tarifi Yapılışı
- Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Sonrasında kıyma kavrulur suyu çekince salça baharat ve tuz eklenir en son su ilave edilip kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağ tencereye koyulup eridikten sonra un kavrulur kokusu çıkınca süt ilave edilir tuz ve karabiber atılır göz göz olunca ocaktan alınır (eğer topaklanma olursa blender ile geçirilir).
- Fırın kabı yağlanır ilk olarak lazanya dizilir sonra beşamel sos sonra kıyma malzemeler bitene kadar kat kat yapılır en üst kat lazanya beşamel sos kasar peyniri koyulup 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.
- Not: Ben bu tariften 15 dilim lazanya elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder