2 Mayıs 2020 Cumartesi

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 5 buçuk su bardağı un (her un farklılık gösterebiliyor ondan dolayı azar azar ekleyelim. ayrıca yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçine sürülecek malzeme:
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru için tüm sıvı malzemeleri derin bir kaseye ekleyin karıştırın daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Yoğuralım hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın ve dinlendirelim. En az 15 dakika dinlensin hamurumuz.
  3. Hamur dilenirken yağı eritip içine de sıvı yağ i ekleyip ılıması için kenara alalım. İlk bezeyi hafif unladığınız tezgaha alıp açın ve yağ sürün ilk dört bezeyi bu şekilde yapalım ve
  4. En üst 4. bezeye yağ sürmeyelim diğer 4 beze de bu şekilde yapıp hamuru dinlendirelim sonrasında ilk açtığımız hamuru elimizde çekiştirerek uzatıp açalım.
  5. (ince olmayacak şekilde açın) ve sonra yağ sürüp rulo yapıp gül böreği şeklinde yapalım diğer 4 beze de bu şekilde yapalım.
  6. 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu üzerine hafif hafif bastırarak büyük servis tabağı büyüklüğünde yapalım sonra tepsimize alıp üstüne yumurta sürüp çatalla şekil verelim.
  7. 210 derece fırında iyice üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  8. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok güzel ve lezzetli bir çörek oldu yapar yapmaz bitirdiler bile 😀😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder