Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
- 5 buçuk su bardağı un (her un farklılık gösterebiliyor ondan dolayı azar azar ekleyelim. ayrıca yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçine sürülecek malzeme:
- 125 gram margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru için tüm sıvı malzemeleri derin bir kaseye ekleyin karıştırın daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
- Yoğuralım hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın ve dinlendirelim. En az 15 dakika dinlensin hamurumuz.
- Hamur dilenirken yağı eritip içine de sıvı yağ i ekleyip ılıması için kenara alalım. İlk bezeyi hafif unladığınız tezgaha alıp açın ve yağ sürün ilk dört bezeyi bu şekilde yapalım ve
- En üst 4. bezeye yağ sürmeyelim diğer 4 beze de bu şekilde yapıp hamuru dinlendirelim sonrasında ilk açtığımız hamuru elimizde çekiştirerek uzatıp açalım.
- (ince olmayacak şekilde açın) ve sonra yağ sürüp rulo yapıp gül böreği şeklinde yapalım diğer 4 beze de bu şekilde yapalım.
- 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu üzerine hafif hafif bastırarak büyük servis tabağı büyüklüğünde yapalım sonra tepsimize alıp üstüne yumurta sürüp çatalla şekil verelim.
- 210 derece fırında iyice üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
- Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok güzel ve lezzetli bir çörek oldu yapar yapmaz bitirdiler bile 😀😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder