11 Mayıs 2020 Pazartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı mahlep (Olmazsa olmaz değil)
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk – 6 su bardağı un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu, susam

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı


  1. Öncelik olarak hamurumuz için suyu sütü ve mayayı ocakta hafiften ılıtıyorum(bu olay hamurumuzun daha çabuk ve güzel mayalanmasını sağlıyor).
  2. Ilıyan karışımımızı yoğurma kabına alıyoruz kontrollü bir şekilde un ilave ediyoruz yavaş yavaş yedirerek (bunu yapmamızın sebebide yumuşak bir hamur elde etmek) yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve üstünü örtüp mayalandıralım yaklaşık 1 1 buçuk saat.
  3. Mayalanan hamurumuzu tezgaha veya bir masaya un serperek alalım ve 2 ye bölelim oklava yardımı ile açalım ve orta kıvamlı pide hamuru açalım ne çok kalın ne çok ince tepsimizin altına galeta unu serpelim
  4. Bolca hem yapışmamasını sağlıyor hemde o ramazan pidesi tadını veriyor yaklaşık 1 saatte tepside mayalandıralım.
  5. Sonrasında üstüne yumurtalı karışımı sürelim.
  6. Parmaklarımızla bastırarak o ramazan pidesi şeklini verelim.
  7. Üstüne susam çörekotu hangisini istersek arzuya göre koyalım yüksek derece ısıtılmış fırında pişirelim çıkaralım ve üstünü bez ile örtüp bi kaç dakika dinlendirelim afiyet bal şeker olsun ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder