Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram güllaç (10 yaprak)
- 2-3 yemek kaşığı gül suyu
- 1,5 bardak fındık
Şerbeti için
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için
- Vişne, nar, fındık, fıstık ne varsa
Güllaç Tarifi Yapılışı
- Sütü tencereye alıp ılıyınca kaynamadan altını kapatalım ve şekeri ekleyelim. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet ne sıcak ne soğuk olacak.
- Fındıkları iri bir şekilde rondo veya bıçak yardımıyla doğrayalım.
- Tepsiye 1 adet güllaç yaprağını alıp üzerine şerbetten her yeri ıslanacak şekilde gezdirelim. 5 kat aynı işlemi tekrarlayıp
- 5. Kata bol bol fındık dökelim. Fındıktan üzerini süslemek için de ayıralım.
- 5 kat daha güllaç yapraklarını şerbetle ıslatarak tamamlayalım.
- Kalan 1-2 bardaklık şerbete gülsuyu ekleyerek güllaca dökelim.
- Ve üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Streç filmle sarıp buzdolabına kaldıralım, 2 saat sonra yemeye hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder