7 Mayıs 2020 Perşembe

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram güllaç (10 yaprak)
  • 2-3 yemek kaşığı gül suyu
  • 1,5 bardak fındık

Şerbeti için

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker

Üzerini süslemek için

  • Vişne, nar, fındık, fıstık ne varsa

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıp ılıyınca kaynamadan altını kapatalım ve şekeri ekleyelim. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet ne sıcak ne soğuk olacak.
  2. Fındıkları iri bir şekilde rondo veya bıçak yardımıyla doğrayalım.
  3. Tepsiye 1 adet güllaç yaprağını alıp üzerine şerbetten her yeri ıslanacak şekilde gezdirelim. 5 kat aynı işlemi tekrarlayıp
  4. 5. Kata bol bol fındık dökelim. Fındıktan üzerini süslemek için de ayıralım.
  5. 5 kat daha güllaç yapraklarını şerbetle ıslatarak tamamlayalım.
  6. Kalan 1-2 bardaklık şerbete gülsuyu ekleyerek güllaca dökelim.
  7. Ve üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Streç filmle sarıp buzdolabına kaldıralım, 2 saat sonra yemeye hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder