7 Mayıs 2020 Perşembe

Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre su
  • 1 bağ taze reyhan
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 tane karanfil
  • 4 ince dilim taze zencefil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tepeleme limon tozu

Ramazan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  1. Reyhan yapraklarını, saplarından ayıralım ve yıkayalım.
  2. Derin bir tencerede suyumuzu kaynatalım.
  3. Kaynamaya başlayınca; reyhan, limon tozu ve şekeri ekleyip, bir tur karıştırıp ocağın altını kapayın.
  4. Diğer malzemeleri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
  5. 10 dakika sonra süzgeç ile süzün.
  6. Soğuduktan sonra dolaba alın, 1 hafta dolapta kalabiliyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder