Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 1 bağ taze reyhan
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 tane karanfil
- 4 ince dilim taze zencefil
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tepeleme limon tozu
Ramazan Şerbeti Tarifi Yapılışı
- Reyhan yapraklarını, saplarından ayıralım ve yıkayalım.
- Derin bir tencerede suyumuzu kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca; reyhan, limon tozu ve şekeri ekleyip, bir tur karıştırıp ocağın altını kapayın.
- Diğer malzemeleri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
- 10 dakika sonra süzgeç ile süzün.
- Soğuduktan sonra dolaba alın, 1 hafta dolapta kalabiliyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder