1 Mayıs 2020 Cuma

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (Küçük Tabak)
  • 6-7 adet minik soğan (Kıska)
  • 6-7 adet minik patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet sarımsak
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase kadar su
  • Tuz, karabiber, kekik

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi Yapılışı

Alternatif bir akşam yemeği, Muhteşem bir lezzet mutlaka defterinize ekleyip denemelisiniz😋👌
  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp kenara alalım. minik soğanları soyup tepsiye yerleştirin, aynı şekilde minik patatesleri de😊yoksa eğer evdeki patatesleri halka halka kesip koyabilirsiniz.
  2. Biberleri de ortadan iki bölmeniz yeterli, kırmızı biberleri iri bir şekilde halka halka kesip koyun, üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü eşit miktarda dağıtın ve iri iri kesilmiş sarımsakları her yere gelecek şekilde koyun.
  3. Derin bir kasede salçayı yeterli miktarda suyla açıp tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, tepside hazırlanan malzemelerin üzerine gezdirin.
  4. En üstüne sıvı yağ gezdirip, kekik serperek 250 ° derelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Özellikle biberlerin diğer malzemeler pişmeden hemen yanmaması için önce tepsiye yağlı kağıt kapatarak yarım saat kadar fırınlayın, sonra kontrol edip kağıdı alın ve açık olarak pişirmeye devam edin.
    Yanmadan harika pişen lokum gibi nefis tavuklu fırın kebabımız hazır😊
    Afiyet Olsun😋😋👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder