12 Mayıs 2020 Salı

Güveç Tarifi

Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • 10 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça veya 1 su bardağı domates sosu
  • 5 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 orta boy patlıcan
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yağ

Güveç Tarifi Yapılışı

Sizi zahmete sokmayacak kadar basit ve lezzetiyle damaklara lütuf bir tarifim var şurada👇.
  1. Etlerinizi güzelce yıkayın tencereye koyup üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz gezdirin. Biberleri ve patlıcanları küp küp doğrayın etlerin üzerine eşit dağıtın aralara da 2 diş sarımsağı minik minik doğrayıp serpiştirin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın geri kalan 3 diş sarımsağı da domateslerle karıştırıp tencerenin en üstüne eşit dağıtın. Varsa domates sosu yoksa salçayı biraz suyla yumuşatıp üzerine serpiştirin.
  3. 2 tatlı kaşığından biraz az tuz gezdirin 2 kaşık kırmızı toz biberi de döküp ocağa alın.
  4. Yemek özdeşleşip domatesler iyice eriyene kadar pişirin ve yemeğinizi asla karıştırmayın❗ cacık ve pilavla çok yakıştığını söylememe gerek yok sanırım🥰.
  5. Afiyet olsun 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder