Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram et
- 10 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça veya 1 su bardağı domates sosu
- 5 diş sarımsak
- 3 yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 orta boy patlıcan
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yağ
Güveç Tarifi Yapılışı
Sizi zahmete sokmayacak kadar basit ve lezzetiyle damaklara lütuf bir tarifim var şurada👇.
- Etlerinizi güzelce yıkayın tencereye koyup üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz gezdirin. Biberleri ve patlıcanları küp küp doğrayın etlerin üzerine eşit dağıtın aralara da 2 diş sarımsağı minik minik doğrayıp serpiştirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın geri kalan 3 diş sarımsağı da domateslerle karıştırıp tencerenin en üstüne eşit dağıtın. Varsa domates sosu yoksa salçayı biraz suyla yumuşatıp üzerine serpiştirin.
- 2 tatlı kaşığından biraz az tuz gezdirin 2 kaşık kırmızı toz biberi de döküp ocağa alın.
- Yemek özdeşleşip domatesler iyice eriyene kadar pişirin ve yemeğinizi asla karıştırmayın❗ cacık ve pilavla çok yakıştığını söylememe gerek yok sanırım🥰.
- Afiyet olsun 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder