Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz .tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber👈🏻ölçü dama zevkinize göre
Patates püre için:
- 4 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç rendelenmiş kaşar
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı 👆🏻
- Yumurta sarısı şart değil kuşatması amaçlı kattım isterseniz üzerine siz kaşar rendeleyebilirsiniz.
Üzerine;
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Üzerine soğuk su ve tuz atıp haşlamaya bırakın.
- Ardından köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta ,sıvı yağ, doğranmış maydanozu ve baharatları katıp iyice birbirine yedirin.
- En son ekmek içi ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
- Avucunuzla küçük çanak şekli verip tepsiye dizin salçalı su döküp biraz kızarması için fırına verin.
- Diğer yandan patatesler haşlandı ise hiç su dökmeden süzün ve içine süt ,yumurta, tereyağ kaşar ve tuzu ilave edip ezici yardımı ile iyice püre yapın.
- Kıymalarınızı fırından çıkarın ve üzerine patatesleri koyup iyice kızarana kadar tekrar 180 derecede fırına verin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder