Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için
- 600 gram kıyma
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ufalanmıs ekmek içi
- Bi tutam maydanoz
- 1 adet soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates püresi için
- 3 adet patates büyük boy
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- Rende kaşar
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce soğan rendenin ufak yeriyle rendelenip suyu sıkılır.
- Köftenin tum malzemeleri bir kaba alınıp 5 dk yoğurulur. Sıvıyağ eklenir ve bi 5 dk daha yoğurulup streç film yapılıp dolaba 1 saat dinlenmeye kaldırılır.
- Dinlendikten sonra büyükce parçalara ayrılıp top yapılır.
- Çay bardağı altıyla ortasına bastırıp elle çanak şekli verilir.
- Salça suda eritilip tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk civarı köfteler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Patates soyulur ve üstüne geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Haşlanmış patates süzülür ve içine tereyağ tuz ve süt eklenip püre yapılır.
- Püre fırından çıkan çanak köftelerin ortasına kaşık yardımıyla veya sıkma torbasıyla pay edilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar konulup 200 derece fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirilir. Köftemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder