2 Mayıs 2020 Cumartesi

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet uzun patlıcan
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köfte için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kadar galeta unu ya da ekmek içi (galeta ununu köftenin kıvamına göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kürdan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber

İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda 15 – 20 dk bekletelim.
  2. Bir yandan da köfte harcımızı yapalım.
  3. Bir kaba soğan ve sarımsakları rendeleyelim. Sonra kıyma, yumurta, galete unu ve baharatlarını ilave edelim ve yoğuralım.
  4. Cevizden biraz büyük şekiller elde edelim.
  5. Tuzla suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havluyla kurulayıp kızartalım sonrasında köfteleri de kızartalım. (kızarttığımız patlıcan ve köfteleri kağıt havlu serili kaba koyalım fazla yağı çeksin diye).
  6. 2 adet patlıcanı artı olucak şekilde koyup ortasına bir veya iki köfte koyalım.
  7. Patlıcanların uçlarını köftenin üzerine gelecek şekilde koyup bohça gibi yapalım.
  8. Üzerine biber ve domates yerleştirip kürdanla tutturalım.
  9. Ayrı bir kapta salçalı su yapıp patlıcanların üzerinde gezdirelim.
  10. 180 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder