2 Mayıs 2020 Cumartesi

Porsiyonluk Penguen Pasta Tarifi

Porsiyonluk Penguen Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un
İçine;
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 adet muz ezilmiş muhallebi
İçinin içine katılacak:
  • Bir paket krem şanti
  • renkli pirinç patlağı veya rendelenmiş çikolata
Süslemek için:
  • Bonibon
  • Beyaz çikolata rendesi
  • Damla çikolata

Porsiyonluk Penguen Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebiciye yapalım pişince ocaktan alalım muzu ezip içine katalım krem şantiyi toz halde katıp iyice çırpalım soğumaya bırakalım
  2. İçine renkli pirinç patlağı katalım 💕 ben biraz sıcakken kattım erimiş muhallebi içinde rengi ondan pembe 🙈.
  3. Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  4. Üzerine yarım çay bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
  5. Kabartma tozu ve unu da ilave edip karıştırın.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye kek hamurunu dökün. 180 derece fırında keki pişirin.
  7. Kek ılıyınca su bardağı ile kesin ve yuvarlak parçalar çıkarın.
  8. Kalan kek parçalarını soğuyunca robottan geçirip un haline getirin.
  9. Soğumuş muhallebi bir buzdolabı poşetine ve ya krem şanti torbasına koyup daire şeklindeki parçaların üzerine az bir miktar sıkın.
  10. Beyaz çikolatayı rendeleyin.
  11. Ufaladığınız kek kırıntılarına krema sürdüğünüz keki alalım ve her tarafına elinizle kırıntılardan yapışmasını sağlayın. Bir kısmı kalsın oraya beyaz çikolata yapıştırın.
  12. Bonibondan ağız damla çikolatan göz yapın.
  13. Tepsiye koyduğunuz köstebek pastaları buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder