Porsiyonluk Penguen Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1. 5 su bardağı un
İçine;
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı soğuk süt
- 2-3 adet muz ezilmiş muhallebi
İçinin içine katılacak:
- Bir paket krem şanti
- renkli pirinç patlağı veya rendelenmiş çikolata
Süslemek için:
- Bonibon
- Beyaz çikolata rendesi
- Damla çikolata
Porsiyonluk Penguen Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebiciye yapalım pişince ocaktan alalım muzu ezip içine katalım krem şantiyi toz halde katıp iyice çırpalım soğumaya bırakalım
- İçine renkli pirinç patlağı katalım 💕 ben biraz sıcakken kattım erimiş muhallebi içinde rengi ondan pembe 🙈.
- Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 5 dakika kadar çırpın.
- Üzerine yarım çay bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
- Kabartma tozu ve unu da ilave edip karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye kek hamurunu dökün. 180 derece fırında keki pişirin.
- Kek ılıyınca su bardağı ile kesin ve yuvarlak parçalar çıkarın.
- Kalan kek parçalarını soğuyunca robottan geçirip un haline getirin.
- Soğumuş muhallebi bir buzdolabı poşetine ve ya krem şanti torbasına koyup daire şeklindeki parçaların üzerine az bir miktar sıkın.
- Beyaz çikolatayı rendeleyin.
- Ufaladığınız kek kırıntılarına krema sürdüğünüz keki alalım ve her tarafına elinizle kırıntılardan yapışmasını sağlayın. Bir kısmı kalsın oraya beyaz çikolata yapıştırın.
- Bonibondan ağız damla çikolatan göz yapın.
- Tepsiye koyduğunuz köstebek pastaları buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder