Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 100 gram bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin;
- 10-15 adet fındık
- Çeyrek muz
Supangle Tarifi Yapılışı
- Tencereye şeker, un ve yumurta sarısını alalım ve yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım.
- Ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız karışıma çikolata ve tereyağını ekleyerek, eriyene kadar karıştıralım.
- Ara ara karıştırarak, yaklaşık 10 dakika boyunca ılınmasını bekleyelim.
- Sonrasında soğuk suyu dökelim ve iyice karıştıralım.
- Servis kuplarına servis ederek, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder