2 Mayıs 2020 Cumartesi

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin;
  • 10-15 adet fındık
  • Çeyrek muz

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye şeker, un ve yumurta sarısını alalım ve yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım.
  2. Ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim.
  3. Ocaktan aldığımız karışıma çikolata ve tereyağını ekleyerek, eriyene kadar karıştıralım.
  4. Ara ara karıştırarak, yaklaşık 10 dakika boyunca ılınmasını bekleyelim.
  5. Sonrasında soğuk suyu dökelim ve iyice karıştıralım.
  6. Servis kuplarına servis ederek, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder