Ispanaklı Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
Börek için
- 5 adet yufka
İç harcı için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 500-700 gram ıspanak
- 200 gram lor peynir
- Peynir tuzsuz ise bir miktar tuz
Sosu için
- 2 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır) Tarifi Yapılışı
- İç harç.Bir tencerede soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur kavrulan soğanlara doğranan ıspanaklar ilave edilir suyunu çekene kadar kavrulur kavrulan ıspanaklar soğuduğunda lor peyniri ve tuz ilave edilir.
- Diğer yanda sosu için gerekli tüm malzemeler bir kap içinde karıştırılır.
- Dikdörtgen borcama veya dilediğiniz tepsiyi yağlayıp en alt kata yufka serilir ve üzerine bir kaşık yardımıyla sostan gezdirilir etrafına yayılır.
- Diğer katına 1, 5 yufka parçalanarak sosladığımız kata konulur ve tekrar her tarafına sos gelecek şekilde soslanır.
- Daha sonra iç harcı iki ye bölüp yarısını birinci kata koyup diğer kat için 1, 5 yufkayı daha üzerine koyup soslanır.
- Ve kalan iç harç ilave edilir en üste kalan 1 yufka serilir ve yanlardaki yufka içe katlanır ve kalan sosumuzu böreğimizin en üstüne döküp yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25-30 dk kontrollü bir şekilde üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 🌿. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder