3 Mayıs 2020 Pazar

Ispanaklı Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır) Tarifi

Ispanaklı Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

Börek için
  • 5 adet yufka
İç harcı için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500-700 gram ıspanak
  • 200 gram lor peynir
  • Peynir tuzsuz ise bir miktar tuz
Sosu için
  • 2 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır) Tarifi Yapılışı

  1. İç harç.Bir tencerede soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur kavrulan soğanlara doğranan ıspanaklar ilave edilir suyunu çekene kadar kavrulur kavrulan ıspanaklar soğuduğunda lor peyniri ve tuz ilave edilir.
  2. Diğer yanda sosu için gerekli tüm malzemeler bir kap içinde karıştırılır.
  3. Dikdörtgen borcama veya dilediğiniz tepsiyi yağlayıp en alt kata yufka serilir ve üzerine bir kaşık yardımıyla sostan gezdirilir etrafına yayılır.
  4. Diğer katına 1, 5 yufka parçalanarak sosladığımız kata konulur ve tekrar her tarafına sos gelecek şekilde soslanır.
  5. Daha sonra iç harcı iki ye bölüp yarısını birinci kata koyup diğer kat için 1, 5 yufkayı daha üzerine koyup soslanır.
  6. Ve kalan iç harç ilave edilir en üste kalan 1 yufka serilir ve yanlardaki yufka içe katlanır ve kalan sosumuzu böreğimizin en üstüne döküp yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25-30 dk kontrollü bir şekilde üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 🌿. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder