Kilis Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 4/5 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
Tabanı için
- 1 adet orta boy patlıcan
Kilis Tavası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanı soyup bir yemek kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıp beklemeye bırakalım.❌doğracıyı robot vs kullanmıyoruz ❌.
- Biberleri bıçakla ince ince doğruyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı da katıp doğramaya devam ediyoruz iyice minik minik olana kadar doğrama işlemi yapıyoruz.
- Kıymamıza bu karışımı ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz yağı az geldiyse sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi bitince 3/4 bezeye ayırıp tahtada bıçakla doğrama işlemi yapınız.
- Sonrasında patlıcanları elimizle sıkıp tepsinin dibine ortaya gelecek şekilde dizelim.
- Üzerine kıymamızı güzelce bastırarak yayalım.
- Domatesleri 4 e bölüp görseldeki gibi dizelim soğan ve biberi de dizelim. 1 saat 200 derecede kontrollü olarak pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder