12 Mayıs 2020 Salı

Kilis Tavası Tarifi

Kilis Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 4/5 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Üzeri için
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
Tabanı için
  • 1 adet orta boy patlıcan

Kilis Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanı soyup bir yemek kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıp beklemeye bırakalım.❌doğracıyı robot vs kullanmıyoruz ❌.
  2. Biberleri bıçakla ince ince doğruyoruz.
  3. Soğanı ve sarımsağı da katıp doğramaya devam ediyoruz iyice minik minik olana kadar doğrama işlemi yapıyoruz.
  4. Kıymamıza bu karışımı ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz yağı az geldiyse sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi bitince 3/4 bezeye ayırıp tahtada bıçakla doğrama işlemi yapınız.
  5. Sonrasında patlıcanları elimizle sıkıp tepsinin dibine ortaya gelecek şekilde dizelim.
  6. Üzerine kıymamızı güzelce bastırarak yayalım.
  7. Domatesleri 4 e bölüp görseldeki gibi dizelim soğan ve biberi de dizelim. 1 saat 200 derecede kontrollü olarak pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder