12 Mayıs 2020 Salı

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 3 bardak pirinç
  • 2 adet soğan
  • 4,5 bardak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kqşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. İşe önce tavukları haşlayarak başlıyoruz. Tavuklar haşlanınca diğer yandan bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine pirinçi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika kavrulduktan sonra nanemizi, tuzumuzu ve tereyağımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Bu aşamadan sonra kavrulan pirinçleri borcama alıyoruz ve güzelce kaba yaydıktan sonra haşladığımız tavukları üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Haşlanan tavukların suyundan borcama 4,5 bardak ekleyip önceden 200 derece ısıtılan fırında suyunu çekene kadar ortalama 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder