Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi
Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 3 bardak pirinç
- 2 adet soğan
- 4,5 bardak tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kqşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi Yapılışı
- İşe önce tavukları haşlayarak başlıyoruz. Tavuklar haşlanınca diğer yandan bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine pirinçi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika kavrulduktan sonra nanemizi, tuzumuzu ve tereyağımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Bu aşamadan sonra kavrulan pirinçleri borcama alıyoruz ve güzelce kaba yaydıktan sonra haşladığımız tavukları üzerine yerleştiriyoruz.
- Haşlanan tavukların suyundan borcama 4,5 bardak ekleyip önceden 200 derece ısıtılan fırında suyunu çekene kadar ortalama 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder