7 Mayıs 2020 Perşembe

Patates Karnıyarık Tarifi

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 150-200 gram kadar kıyma
  • 2 yeşil biber
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Sosu için:

  • Yarım lt kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Patates Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizin kabuklarını soyup ortadan dikine ikiye keselim. Kestiğimiz patateslerin içini çanak olacak şekilde oyalım ve kızgın yağda kızartalım.
  2. Bir yandan kıymamızı kavuralım. Kavrulan kıymaya küp doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
  3. Kıymanın salçasını da ekleyip kavuralım. Salça kavrulunca domates ve baharatlarını ekleyip domates pişince altını kapatalım.
  4. Altını kapattığımız kıymaya doğradığımız maydanozları ekleyelim en son.
  5. Bir tepsi veya borcama kızarmış patateslerimizi yerleştirip içini kıymalı harcımızla dolduralım. Ben süslemek için çeri domates ve biber kullandım.
  6. Sos için yarım litre kaynamış suyu 1 tatlı kaşığı salça üzerine döküp tuz, kekik ve sevdiğiniz baharatları ekleyip patateslerin kenarından borcama dökelim. 1 er kaşık da patateslerin üzerine gezdirelim.
  7. Islatıp buruşturduğumuz bir yağlı kağıdı borcamın üstüne kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder