Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 150-200 gram kadar kıyma
- 2 yeşil biber
- 1 küçük soğan
- 1 küçük domates
- 5-6 dal maydanoz
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Sosu için:
- Yarım lt kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı salça
Patates Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizin kabuklarını soyup ortadan dikine ikiye keselim. Kestiğimiz patateslerin içini çanak olacak şekilde oyalım ve kızgın yağda kızartalım.
- Bir yandan kıymamızı kavuralım. Kavrulan kıymaya küp doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Kıymanın salçasını da ekleyip kavuralım. Salça kavrulunca domates ve baharatlarını ekleyip domates pişince altını kapatalım.
- Altını kapattığımız kıymaya doğradığımız maydanozları ekleyelim en son.
- Bir tepsi veya borcama kızarmış patateslerimizi yerleştirip içini kıymalı harcımızla dolduralım. Ben süslemek için çeri domates ve biber kullandım.
- Sos için yarım litre kaynamış suyu 1 tatlı kaşığı salça üzerine döküp tuz, kekik ve sevdiğiniz baharatları ekleyip patateslerin kenarından borcama dökelim. 1 er kaşık da patateslerin üzerine gezdirelim.
- Islatıp buruşturduğumuz bir yağlı kağıdı borcamın üstüne kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder