Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Mayası için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5- 6 su bardağı un (kulak memesi kıvamında?
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su (hepsi kullanılmayacak)
Bulamaç karışımı için;
- Yarım su bardağı un
- Su (bulamaç kıvamı olacak)
Üstüne sürülecek sos için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle maya için bir kaseye süt maya ve şekerimizi alıp karıştıralım.
- Derin bir kaba 5 su bardağı un tuz sıvı yağ ve maya karışımını karıştırıp yoğuralım. Suyumuzu kıvamına göre ekleyelim.
- Hamurumuzu 1 saat dinlendirmeye bırakalım.
- Hamur mayasını aldıktan sonra iki eşit parcaya ayıralım.
- Bir kasede un ve suyu bulamaç haline getirelim.
- Bulamaç karışıma sürekli elimizi sokarak hamuru yağılı kağıt serili tepsi içinde açıp seklini verelim. Pide seklini verdikten sonra kalan 45 dk mayalamaya bırakalım.
- Tepsi mayasınıda aldıktan sonra kalan bulamaç karışımını pide hamurlarımıza sürelim.
- Üstüne sürülmesi için gerekli malzemeleri hazırlayıp sosuda sürelim.
- Çörek otunu döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altlı üstlü fansız şekilde pişirelim.
- Burdaki püf noktası bulamaç karışımını iyice sürmek ve fırın içine bir kap içinde su koymaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder