7 Mayıs 2020 Perşembe

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Mayası için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5- 6 su bardağı un (kulak memesi kıvamında?
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su (hepsi kullanılmayacak)

Bulamaç karışımı için;

  • Yarım su bardağı un
  • Su (bulamaç kıvamı olacak)

Üstüne sürülecek sos için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle maya için bir kaseye süt maya ve şekerimizi alıp karıştıralım.
  2. Derin bir kaba 5 su bardağı un tuz sıvı yağ ve maya karışımını karıştırıp yoğuralım. Suyumuzu kıvamına göre ekleyelim.
  3. Hamurumuzu 1 saat dinlendirmeye bırakalım.
  4. Hamur mayasını aldıktan sonra iki eşit parcaya ayıralım.
  5. Bir kasede un ve suyu bulamaç haline getirelim.
  6. Bulamaç karışıma sürekli elimizi sokarak hamuru yağılı kağıt serili tepsi içinde açıp seklini verelim. Pide seklini verdikten sonra kalan 45 dk mayalamaya bırakalım.
  7. Tepsi mayasınıda aldıktan sonra kalan bulamaç karışımını pide hamurlarımıza sürelim.
  8. Üstüne sürülmesi için gerekli malzemeleri hazırlayıp sosuda sürelim.
  9. Çörek otunu döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altlı üstlü fansız şekilde pişirelim.
  10. Burdaki püf noktası bulamaç karışımını iyice sürmek ve fırın içine bir kap içinde su koymaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder