11 Mayıs 2020 Pazartesi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
İç harcı için ;
  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3/1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Yufka içine sos ;
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için ;
  • Kalan yufka sosunun içerisine 1 yumurta sarısı ilave edilecek

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler haşlanır ve soğuduktan sonra ezilir.
  2. Bir taraftan tavaya sıvı yap alınarak ince ince kıydığımız soğanlar kavrulur.
  3. Hafif pembeleşen soğanlara salça ilave edilir ve salça da kavrulduktan sonra erdiğimiz patatesler tuz ve baharatlar eklenir ve homojen bir şekilde karıştırılır.
  4. Diğer taraftan bir tavaya tereyağ alınır sıvı yap da ilave edilerek kısık ateşte eritilir.
  5. Eritilen yapın içerisine 1 çay bardağı su da ilçe edilir ve karıştırılır.
  6. Yufkalarımızı kesmeden bütün bir şekilde hazırladığımız yağlı sos ile yağlanır.
  7. Bir tarafı içe kıvrılarak uzun bir şekilde harç yayılır ve düze bir şekilde rulo yapılır.
  8. Bütün yufkalar bu şekilde sarılır.
  9. Ruloların hepsi ortalama 10 cm boyutunda dilimler hallinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  10. Hazırladığımız yağlı sostan kalana yumurta sarısı ilave edilir ve dilimlediğimiz böreklerin üzerine sürülür
  11. Susam ve çörek otu serperek 180 derecede önceden ısıtılmış durumda kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır patatesli böreklerimiz hazır deneyecek arkadaşların ellerine sağlık 😊😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder