Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için ;
- 4 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3/1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Yufka içine sos ;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için ;
- Kalan yufka sosunun içerisine 1 yumurta sarısı ilave edilecek
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesler haşlanır ve soğuduktan sonra ezilir.
- Bir taraftan tavaya sıvı yap alınarak ince ince kıydığımız soğanlar kavrulur.
- Hafif pembeleşen soğanlara salça ilave edilir ve salça da kavrulduktan sonra erdiğimiz patatesler tuz ve baharatlar eklenir ve homojen bir şekilde karıştırılır.
- Diğer taraftan bir tavaya tereyağ alınır sıvı yap da ilave edilerek kısık ateşte eritilir.
- Eritilen yapın içerisine 1 çay bardağı su da ilçe edilir ve karıştırılır.
- Yufkalarımızı kesmeden bütün bir şekilde hazırladığımız yağlı sos ile yağlanır.
- Bir tarafı içe kıvrılarak uzun bir şekilde harç yayılır ve düze bir şekilde rulo yapılır.
- Bütün yufkalar bu şekilde sarılır.
- Ruloların hepsi ortalama 10 cm boyutunda dilimler hallinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Hazırladığımız yağlı sostan kalana yumurta sarısı ilave edilir ve dilimlediğimiz böreklerin üzerine sürülür
- Susam ve çörek otu serperek 180 derecede önceden ısıtılmış durumda kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır patatesli böreklerimiz hazır deneyecek arkadaşların ellerine sağlık 😊😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder