11 Mayıs 2020 Pazartesi

Yumurtalı Kenger Tarifi

Yumurtalı Kenger Tarifi İçin Malzemeler

  • İsteğe bağlı miktarda kenger otu
  • 2 yumurta
  • Kızartmak için mısır unu
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz

Yumurtalı Kenger Tarifi Yapılışı

  1. Kengerlerimizin içindeki dikenlerini ve dışındaki ince kabuğunu temizliyoruz.
  2. Ardından suda haşlıyoruz.
  3. Parmağınızla bastırdığınızda eziliyorsa yeterli olacaktır pişme süresi.
  4. Süzdükten sonra mısır ununa bulayıp yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
  5. En son yumurtaları çırpıp kengerlerimizin üzerine döküp, önlü arkalı kızartıyoruz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder