Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı süt (ılık)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 instant maya ya da normal toz maya
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un (duruma göre az veya çok yavaş yavas ekleyin)
Sos malzemeleri
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 domates rendesi
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çok az tuz
Üzeri için
- 1 paket mozerella peynir veya 2 su bardağı kaşar rendelenmiş
- Salam
- Sosis
- Zeytin (siyah- yeşil)
- İncecik doğranmış kuru soğan
- Sucuk
- Konserve mısır
- Yeşil biber
Pizza Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerini un hariç derin bir kaba alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Mayalamaya bırakın.
- Sos için domates kabuklarını soyup rondaya diğer sos malzemelerini de koyarak çok kısa süreli çekin.
- Mayalanan hamuru oklava ile isteğinize bağlı açarak kalın veya ince hamur elde edin.
- Üzerine sadece kenarlara ince şerit halinde mozeralla veya kaşar rendesinden şerit geçin.
- Ve kenarları ince bir şekilde peynirler içerde kalacak şekilde kapatın. Peynir kenarlı olacak pizzamız;)
- Daha sonra ortada kalan kısmı sosu iyice yayarak sürün.
- Üzerine tüm rende peyniri dağıtın.
- Ve diğer tüm üst malzemelerini kafanıza göre süsleyin. Ama soğan ve biber üst kısımlara gelsin.
- Kontrollü şekilde 20-25 dk arası 180 derecede alt-üst fırına verin.
Afiyet olsun;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder