29 Mayıs 2020 Cuma

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı süt (ılık)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 instant maya ya da normal toz maya
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un (duruma göre az veya çok yavaş yavas ekleyin)
Sos malzemeleri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çok az tuz
Üzeri için
  • 1 paket mozerella peynir veya 2 su bardağı kaşar rendelenmiş
  • Salam
  • Sosis
  • Zeytin (siyah- yeşil)
  • İncecik doğranmış kuru soğan
  • Sucuk
  • Konserve mısır
  • Yeşil biber

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini un hariç derin bir kaba alıp karıştırın.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Mayalamaya bırakın.
  3. Sos için domates kabuklarını soyup rondaya diğer sos malzemelerini de koyarak çok kısa süreli çekin.
  4. Mayalanan hamuru oklava ile isteğinize bağlı açarak kalın veya ince hamur elde edin.
  5. Üzerine sadece kenarlara ince şerit halinde mozeralla veya kaşar rendesinden şerit geçin.
  6. Ve kenarları ince bir şekilde peynirler içerde kalacak şekilde kapatın. Peynir kenarlı olacak pizzamız;)
  7. Daha sonra ortada kalan kısmı sosu iyice yayarak sürün.
  8. Üzerine tüm rende peyniri dağıtın.
  9. Ve diğer tüm üst malzemelerini kafanıza göre süsleyin. Ama soğan ve biber üst kısımlara gelsin.
  10. Kontrollü şekilde 20-25 dk arası 180 derecede alt-üst fırına verin.
Afiyet olsun;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder