Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü ya da kalça but
- 1 adet büyük boy soğan
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı pirinç (ılık suda bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Çay kaşığı ucu ile toz şeker
- 2,5-3 su bardağı tavuk suyu (pirincinize göre)
Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları küçük küçük doğrayıp, bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz.
- İyice kavrulup piştikten sonra, içerisine biraz tuz ve karabiber serpip, altını kapatıyoruz.
- Çukur bir tencerenin katı yağ ile her tarafını biraz yağlıyoruz.
- Pişirdiğimiz tavukları, tencerenin en altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
- Daha sonra yine aynı tavaya haşlanmış nohutları koyup, 1 yemek kaşığı zeytinyağında biraz çeviriyoruz.
- Hazır olan nohutları da tavukların üzerine döküp, düzeltiyoruz.
- Tavaya bu kez jülyen doğradığımız soğanları ilave edip, kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulurken içerisine, çay kaşığı ucuyla toz şeker ve tuz serpiyoruz.
- İyice yumuşayan soğanları, rengi çok dönmeden ocaktan alıp, nohutların üzerine yerleştiriyoruz.
- Son olarak ıslatılmış pirinçleri yıkayıp, süzüp tavaya alıyoruz.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz.
- Tuzunu da ekleyip, kavurduktan sonra tencereye ilave edip, hafifçe bastırıp düzleştiriyoruz.
- Suyunu da ilave edip, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra, kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişen pilavı demlendikten sonra, servis tabağına ters çevirerek, servis edebilirsiniz.
Not: Her pirinç aynı olmadığından, 2,5 ya da 3 su bardağı su diye belirttim. Siz pirincinize göre su ilave edin. İsterseniz tavuğu haşlayıp, suyu ile de pilavı yapabilirsiniz. Yine arzu ederseniz, pirinçleri kavururken, 1 adet tavuk bulyon ekleyip de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder