Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2.5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı siyah haşhaş
Şerbeti için:
- 1.5 su şeker
- 2 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Krem şanti
Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra limon ekleyip 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra sırasıyla malzemeleri ekleyelim.
- Yağlanmış kalıba kek harcımızdan döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Revani soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkaralım.
- Eğer sizin kalıbınız silikon kalıptan degilse çıkardıktan sonra şerbetleyin çünkü şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkarırken parçalanma riski artıyor.
- Son olarak üzerine krem şanti sıkıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: eğer bu tatlıyı borcamda yapacaksanız yumurtayı 3 adet kırın malzemeleri de su bardağıyla ekleyin şerbet icin de 2 su bardağı şeker 2. 5 su bardağı su kullanın🥰.
Afiyet şifa olsun💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder