13 Mayıs 2020 Çarşamba

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı siyah haşhaş
Şerbeti için:
  • 1.5 su şeker
  • 2 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • Krem şanti

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon ekleyip 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra sırasıyla malzemeleri ekleyelim.
  4. Yağlanmış kalıba kek harcımızdan döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  5. Revani soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkaralım.
  6. Eğer sizin kalıbınız silikon kalıptan degilse çıkardıktan sonra şerbetleyin çünkü şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkarırken parçalanma riski artıyor.
  7. Son olarak üzerine krem şanti sıkıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: eğer bu tatlıyı borcamda yapacaksanız yumurtayı 3 adet kırın malzemeleri de su bardağıyla ekleyin şerbet icin de 2 su bardağı şeker 2. 5 su bardağı su kullanın🥰.
Afiyet şifa olsun💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder