Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet çanak enginar
- 1 küçük boy soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 küçük kase bezelye
- Dereotu
- Limon
- Un
- Tuz, şeker
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarları temizleyip çanakları kararmamaları için unlu, limonlu suyun içine koyalım.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelyeleri de ekleyerek uygun bir tencerede haşlayalım,.
- Enginarları da üzerlerini biraz geçecek suyla haşlayalım.
- Bir tencerede soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım. İçine haşlanmış sebzeleri atıp, biraz tuz atıp birkaç kez döndürelim.
- Haşladığımız enginarları yayvan bir tencereye alalım, çanak içlerine pişirdiğimiz garnitürü ekleyelim.
- Ayrı bir kapta bir adet limonun suyunu sıkalım, 1 tatlı kaşığı un, biraz tuz, biraz şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek su bardağı da su ekleyip sos haline getirelim.
- Hazırladığımız sosu enginarların üzerinden gezdirelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte biraz daha pişirelim.
- Servis tabağına aldığımız enginarların üzerine dereotu doğrayalım.
- Soğuk bir şekilde servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder