7 Mayıs 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet çanak enginar
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 küçük kase bezelye
  • Dereotu
  • Limon
  • Un
  • Tuz, şeker
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Enginarları temizleyip çanakları kararmamaları için unlu, limonlu suyun içine koyalım.
  2. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelyeleri de ekleyerek uygun bir tencerede haşlayalım,.
  3. Enginarları da üzerlerini biraz geçecek suyla haşlayalım.
  4. Bir tencerede soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım. İçine haşlanmış sebzeleri atıp, biraz tuz atıp birkaç kez döndürelim.
  5. Haşladığımız enginarları yayvan bir tencereye alalım, çanak içlerine pişirdiğimiz garnitürü ekleyelim.
  6. Ayrı bir kapta bir adet limonun suyunu sıkalım, 1 tatlı kaşığı un, biraz tuz, biraz şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek su bardağı da su ekleyip sos haline getirelim.
  7. Hazırladığımız sosu enginarların üzerinden gezdirelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte biraz daha pişirelim.
  8. Servis tabağına aldığımız enginarların üzerine dereotu doğrayalım.
  9. Soğuk bir şekilde servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder