Ramazan’nın Sultanı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç
- 2 litre süt
- 4 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
İçi için:
- 2 yemek kaşığı ceviz
Üstü için:
- İstediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.
Ramazan’nın Sultanı Güllaç Tarifi Yapılışı
- Önce şekerimiz ile sütümüzü kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip 2 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Bir kenara alarak ılınmaya bırakalım.
- Sosumuza parmağımızla dokunduğunuzda yakmayan kıvama gelince başlayabiliriz.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde borcama yerleştirelim.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir kepçe süt döküyoruz.
- Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. Katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Tüm güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra kalan sosumuzu güllacın üzerine dökelim. İstediğiniz meyve ile süslemesini yapabilirsiniz.
- Daha sonra buzdolabında soğutup iftar soframızda servis yapabiliriz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder