8 Mayıs 2020 Cuma

Tramisu Tarifi

Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Bir su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu

Krema için malzemeler ;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un ( isterseniz 1 yemek kaşığını nişasta koyabilirsiniz ben sevmediğim için sadece un kullandım)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne peyniri ( krema piştikten sonra vanilya ve kavme peynirini katacağız)

Keki ıslatmak için

  • Yarım su bardağı süt
  • Bir paket kahve (nescafe)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Tramisu Tarifi Yapılışı

  1. Tramisu için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Kalan malzemelerimizi de kattıktan sonra 170 derece fırında pişiriyoruz ( ben kare bircan en küçük olanda yaptım. Büyük dikdörtgen borcam için malzeme sayısını tam ölçülerde yapabilirsiniz).
  3. Kremamız için (vanilya ve labne peyniri hariç) bütün malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz ama karıştırmayı hiç bırakmayın ve orta ateşte pişirin.
  4. Kıvam alan kremamızı kapattıktan sonra vanilya ve kabine peynirini ekliyoruz ama labne peynirin suyu varsa suyunu süzdürün.
  5. Kekimizi kabından çıkarıp ikiye bölüp ilk önce sütle ıslatıyoruz.
  6. Sonra üzerine kremamızdan sürüyoruz. İsteyen ikiye bölmeden de direk fırın kabın içinde tek katlı da sürebilir.
  7. Kekimizi ıslatmayı unutmuyoruz.
  8. En üstüne kakao serpiyoruz.
  9. Buzlukta bir saat beklettikten sonra buzdolabının alt kısmına indiriyoruz. Bir kaç saatte dinlendikten sonra servise hazır.

Şimdiden afiyet olsun ☺️☺️☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder