Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Bir su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Bir paket kabartma tozu
Krema için malzemeler ;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un ( isterseniz 1 yemek kaşığını nişasta koyabilirsiniz ben sevmediğim için sadece un kullandım)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 300 gram labne peyniri ( krema piştikten sonra vanilya ve kavme peynirini katacağız)
Keki ıslatmak için
- Yarım su bardağı süt
- Bir paket kahve (nescafe)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Tramisu Tarifi Yapılışı
- Tramisu için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Kalan malzemelerimizi de kattıktan sonra 170 derece fırında pişiriyoruz ( ben kare bircan en küçük olanda yaptım. Büyük dikdörtgen borcam için malzeme sayısını tam ölçülerde yapabilirsiniz).
- Kremamız için (vanilya ve labne peyniri hariç) bütün malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz ama karıştırmayı hiç bırakmayın ve orta ateşte pişirin.
- Kıvam alan kremamızı kapattıktan sonra vanilya ve kabine peynirini ekliyoruz ama labne peynirin suyu varsa suyunu süzdürün.
- Kekimizi kabından çıkarıp ikiye bölüp ilk önce sütle ıslatıyoruz.
- Sonra üzerine kremamızdan sürüyoruz. İsteyen ikiye bölmeden de direk fırın kabın içinde tek katlı da sürebilir.
- Kekimizi ıslatmayı unutmuyoruz.
- En üstüne kakao serpiyoruz.
- Buzlukta bir saat beklettikten sonra buzdolabının alt kısmına indiriyoruz. Bir kaç saatte dinlendikten sonra servise hazır.
Şimdiden afiyet olsun ☺️☺️☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder