Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve tuzlu suda 15-20dk kadar bekletilir.
- Soğan yemeklik doğranır ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
- Patlıcanlar süzülür ve biberlerde doğrandıktan sonra tencereye eklenir ve soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.
- Sebzelerin pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler pişene kadar beklenir.
- Domates mevsimi değilse eğer bu aşamada biraz salça eklenir ve kavrulur, ancak mevsiminde domates kullanmanızı tavsiye ederim.
- Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurlar eklenir, tuzu ilave edilerek, tencereye sıcak su eklenir.
- Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır. Su miktarını ölçmeyi unuttum, bir sonrakinde yapışımda ölçüsünü belirteceğim.
- Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
- Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.
Nefis bir pilav, kesinlikle tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder