Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta boy enginar
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 kase bezelye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzeri İçin;
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Soğanları, ince ince yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağımızı kızdırıp, soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Soğanlarımız pembeleşince, ufak ufak doğradığımız havuçlarımızı katıp, biraz da beraber kavuruyoruz.
- Havuçlarımızı 1-2 tur karıştırdıktan sonra, unumuzu ekliyoruz ve 1-2 tur da, hepsini beraber karıştırıyoruz.
- Küp küp doğradığımız enginarları ve bezelyemizi ekleyip, biraz da böyle karıştırmaya devam ediyoruz.
- 5-6 dakika hepsini karıştırdıktan sonra, üzerine sebzeleri geçecek kadar su ekliyoruz.
- Tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker atıp, 1 tur karıştırıyoruz.
- Yemeğimizin suyu kaynayınca, altını kısıp kapağını kapatıyoruz.
- 15 dakika kadar piştikten sonra, küp küp doğranmış patateslerimizi kaynamakta olan yemeğimize ilave edip, 1 tur karıştırıp, pişmeye bırakıyoruz.
- 30-40 dakika kadar piştikten sonra, sebzelerimizin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip, altını kapatabiliriz.
- Ilınan yemeğimiz servise hazırdır. Üzerine dereotu serpiştirip, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder