29 Mayıs 2020 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy enginar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri İçin;
  • Dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları, ince ince yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağımızı kızdırıp, soğanlarımızı kavuruyoruz.
  2. Soğanlarımız pembeleşince, ufak ufak doğradığımız havuçlarımızı katıp, biraz da beraber kavuruyoruz.
  3. Havuçlarımızı 1-2 tur karıştırdıktan sonra, unumuzu ekliyoruz ve 1-2 tur da, hepsini beraber karıştırıyoruz.
  4. Küp küp doğradığımız enginarları ve bezelyemizi ekleyip, biraz da böyle karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. 5-6 dakika hepsini karıştırdıktan sonra, üzerine sebzeleri geçecek kadar su ekliyoruz.
  6. Tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker atıp, 1 tur karıştırıyoruz.
  7. Yemeğimizin suyu kaynayınca, altını kısıp kapağını kapatıyoruz.
  8. 15 dakika kadar piştikten sonra, küp küp doğranmış patateslerimizi kaynamakta olan yemeğimize ilave edip, 1 tur karıştırıp, pişmeye bırakıyoruz.
  9. 30-40 dakika kadar piştikten sonra, sebzelerimizin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip, altını kapatabiliriz.
  10. Ilınan yemeğimiz servise hazırdır. Üzerine dereotu serpiştirip, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder