Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 litre kaynar su
- Tavuk bulyon tablet veya tuz
Terbiyesi için:
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Sebzeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar, cümleten hayırlı ramazanlar ❤🤲
İftar sofralarımızın olmazsa olması Çorba’dır. Mideyi yumuşatmak için harika bir başlangıçtır. Midenizi yormayacak, lezzetiyle şaşırtacak harika bir tarifim var sizler için bugün. hemen yapılışına geçelim 😍😋.
- Öncelikle kabak hariç sebzeler soyulur. Ardından hepsi rendenin büyük tarafıyla rendelenir.
- Rendelenmiş patatesler süzgeçe alınır ve nişastasını almak için soğuk suyun altına tutulur ardından iyice süzülür, fazla suyu ellerinizle sıkın.
- Tencere’ye sıvı yağ aktarılır içine sebzeler eklenir, orta ateşte solana kadar çevrilir. İyice küçülen sebzelerin üzerine kaynar su dökülür.
- Tuz veya arzu ya bağlı tavuk bulyon tablet eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır✅.
- Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınır.
- Çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır. Yoğurt soğuk olduğu için kesinlikle topaklanma olmayacaktır👍.
- Terbiyeyi çorba ile buluşturmadan önce, bir kepçe çorba terbiyeye dökülür ve çırpılır.
- Ardından bir kepçe daha dökülür tekrar devam çırpılır. İyice ılıyan terbiye çorbaya geri aktarılır ve bir taşım kaynattıktan sonra blender dan geçirilir.
- Kıvamı isteye bağlı kaynar su ekleyerek ayarlanır. Bana belirttiğim su miktarı yeterli geldi😉.
- Küçük bir tavaya tereyağ alınır erimeye yakın kuru nane eklenir. Bir iki defa çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökülür. Çorbamız servise hazır 🥣😍.
Afiyet olsun, Allah tuttuğumuz oruçları kabul eyler inşallah ❤🤲.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder