5 Mayıs 2020 Salı

Yumuşacık Köfte Yapımı (İnegöl Köfte) Tarifi

Yumuşacık Köfte Yapımı (İnegöl Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Dana döşden iki kere çekilmiş orta yağlı kıyma
  • 1 dolu çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı Galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yumuşacık Köfte Yapımı (İnegöl Köfte) Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma uygun bir kabın içersine alınır.
  2. Karbonat limon ile birlikte karıştırılır ve su ilave edilir.
  3. Kıyma üzerine dökülür ve 10 dakika boyunca yoğurulur. Bu işlemi hamur yoğurma makinesinde de yapabilirsiniz.
  4. Daha sonra baharatları, tuz ve galeta unu ilave edilir. Tekrar kimyayla özleşene kadar yoğurulup üzeri streçlenip mümkünse 24 saat buzdolabında dinlendirilir.
  5. Ertesi gün rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ilave edilir, yoğurulur.
  6. Elinizi hafif nemlendirerek kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
  7. İster rulo şeklinde ister de yuvarlak şekil verilir. Bu tariften ben 40 adet köfte elde ettim.
  8. Ocağa döküm tava veya ızgara yüzeyli teflon tava iyice ısıtılır. Köfteler yağ ilavesi yapmadan tava içersine dizilir ve kızartılır. Deneyecek olanlara Afiyet olsun.

Not; Önceden ısıtılmış 200 derce fırında 10-15 dakika da pişirilebilir.

Püf noktası;

  • 📌dana döş (orta yağlı kıyma )
  • 📌mutlaka 10-15 dakika durmadan yoğurmak.
  • 📌galeta unu yerine mümkünse bayat ekmek (ekmeğin içi )kırıntısı kullanın daha güzel ve lezzetli bir köfte elde edersiniz.
  • 📌soğan suyunu kullanmamak (etimiz kararır ve soğan acı bir tat bırakır.)
  • 📌mümkünse 24 saat buzdolabında dinlendirmek (3-4 saat de yeterli olur).
  • 📌döküm tava veya ızgara tavasında yağ kullanmadan kızartmak bu şekilde mangal tadı oluyor (teflon tavada biraz yağ gerekebilir )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder