Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük patlıcan
- Sıvı yağ
- 400 gr tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığına yakın domates salçası
- 1 yemek kaşığına yakın ketçap
- Pul biber ,karabiber, tuz, fesleğen, kekik
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcan alacalı soyulup küçük küpler halinde doğranır. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletilir. Kullanıp iyice kızartılır. Kızardıktan sonra finalde fırına vereceğimiz borcama alınır.
- Tavuk küp küp doğranır bir tavaya alınır suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Yemeklik doğranmış soğan eklenir diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
- Ketçap ve salça eklenir bir 2 dakika daha kavrulur.
- Baharatlar eklenip karıştırılıp biraz daha kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır.
- Beşamel sos hazırlanır. Bunun için küçük bir tavaya önce tereyağı alınıp eritilir, un eklenir, hızlı bir şekilde karıştırılır, kokusu çıkarılır, süt yavaş yavaş eklenir, hızlı karıştırma işlemi hep devam eder, tuz da eklenir, 2-3 kere fokurdayınca ocağın altı kapatılır.
- Yufkaların her biri ikiye bölünür. Bölünen parçaların biri alınır. Ortası yemek kasesinin dibine kadar gelecek şekilde, yemek kasesinin üzerine yerleştirilir. Yırtılmalar olursa uç kısımlardan koparıp yırtık yere yerleştirebilirsiniz.
- Her bir kase içerisine hazırladığımız harcın dörtte biri konur.
- Üzeri kenarlarından kapatılıp kase ters çevrilerek avuç içine alınır ve borcama yerleştirilir.
- Üzerlerine beşamel sos eşit şekilde yayılır.
- 200 derecelik fırına yarım saate kadar verilir. Sonra içeriden çıkarılıp üzerlerine kaşar rendesi eklenir yeniden fırına verilir kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır demektir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder