Sultan Sarması Tarifi
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo sut
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 su bardağı sut
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
Sultan Sarması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak süt nişasta şeker un ve yumurtayı bir tencerede iyice çırpıp muhallebimizi pişirelim .
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
- Borcama bol Hindistan cevizi döküp yavaş yavaş muhallebimizi serelim.
- 1 saat dolapta dinlendirelim o sırada 1 kutu krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
- Ve 1 saat kadar daha dinlendirelim .
- Eşit parçalar bölerek saralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder