30 Mayıs 2020 Cumartesi

Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sut
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı sut
  • 1 paket kremşanti
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak süt nişasta şeker un ve yumurtayı bir tencerede iyice çırpıp muhallebimizi pişirelim .
  2. Kaynadıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
  3. Borcama bol Hindistan cevizi döküp yavaş yavaş muhallebimizi serelim.
  4. 1 saat dolapta dinlendirelim o sırada 1 kutu krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
  5. Ve 1 saat kadar daha dinlendirelim .
  6. Eşit parçalar bölerek saralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder