Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Tatlının üzerine;
- 1 paket çilekli jöle
- 10 adet çilek
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Süt, irmik ve şekeri bir tencereye koyup önce yüksek ateşte kıvama gelince orta ateşte göz göz olana dek pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatmadan önce vanilyayı ilave ederek son bir kez karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Kelepçeli kek kalıbını içerisine pişirdiğimiz irmiği döküyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta bir yarım saat bekletiyoruz.
- Üzerine çileklerimizi ince dilimler halinde kesip süslüyoruz.
- 1 paket çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp irmik tatlısının üzerine ilave ediyoruz.
- Dolapta bir gece bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder