30 Mayıs 2020 Cumartesi

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Tatlının üzerine;
  • 1 paket çilekli jöle
  • 10 adet çilek

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Süt, irmik ve şekeri bir tencereye koyup önce yüksek ateşte kıvama gelince orta ateşte göz göz olana dek pişiriyoruz.
  2. Ocağın altını kapatmadan önce vanilyayı ilave ederek son bir kez karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  3. Kelepçeli kek kalıbını içerisine pişirdiğimiz irmiği döküyoruz.
  4. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta bir yarım saat bekletiyoruz.
  5. Üzerine çileklerimizi ince dilimler halinde kesip süslüyoruz.
  6. 1 paket çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp irmik tatlısının üzerine ilave ediyoruz.
  7. Dolapta bir gece bekletiyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder