29 Mayıs 2020 Cuma

Yarmalı (Buğdaylı) Yoğurt Çorbası Tarifi

Yarmalı (Buğdaylı) Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt (yoksa 3 su bardağı normal yoğurt)
  • 1 büyük kase haşlanmış yarma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
Üzeri İçin;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nane

Yarmalı (Buğdaylı) Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, yumurta, un ve 1 çay bardağı kadar su, çorba yapacağımız tencereye alınır ve iyice çırpılır. (blender kullanmak enn mantıklısı 😁).
  2. Daha sonra, koyu ayran kıvamı alana kadar su eklenir ve ocağa alınır.,
  3. Soğanın kabuğu soyulur ve doğramadan, kesmeden tencereye atılır. Kaynayana kadar karıştırılır.
  4. Kaynayan çorbaya, yarma eklenir.
  5. 15-20 dakika kaynatılır ve altı kapatılır.
  6. 1 çay bardağı soğuk su eklenir. Karıştırılıp, tuzu atılır.
  7. Sos tavasına yağlar alınır, eriyince nane atılıp, 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
  8. Çorbaya eklenir. Servisten önce taze nane doğrayıp eklerseniz, ooof tadından yenmez☺️.
  9. Servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder