Yarmalı (Buğdaylı) Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt (yoksa 3 su bardağı normal yoğurt)
- 1 büyük kase haşlanmış yarma
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
Üzeri İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nane
Yarmalı (Buğdaylı) Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, yumurta, un ve 1 çay bardağı kadar su, çorba yapacağımız tencereye alınır ve iyice çırpılır. (blender kullanmak enn mantıklısı 😁).
- Daha sonra, koyu ayran kıvamı alana kadar su eklenir ve ocağa alınır.,
- Soğanın kabuğu soyulur ve doğramadan, kesmeden tencereye atılır. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayan çorbaya, yarma eklenir.
- 15-20 dakika kaynatılır ve altı kapatılır.
- 1 çay bardağı soğuk su eklenir. Karıştırılıp, tuzu atılır.
- Sos tavasına yağlar alınır, eriyince nane atılıp, 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
- Çorbaya eklenir. Servisten önce taze nane doğrayıp eklerseniz, ooof tadından yenmez☺️.
- Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder