29 Mayıs 2020 Cuma

Pratik Beyti (Lokanta Usulü) Tarifi

Pratik Beyti (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet lavaş ya da 2 adet yufka
Lavaşlara Sürmek İçin;
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu İçin;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Pratik Beyti (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte harcımızı hazırlayıp, 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Köfte için verilen malzemeleri güzelce yoğurup, üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
  2. Dinlenen köfte harcını, kebap şeklinde uzunlamasına bölüp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, lavaşlara sürüyoruz.
  5. Pişen köfteleri; ister lavaşlara, isterseniz de yufkanın kenarına koyup rulo yapıyoruz.
  6. İki parmak kalınlığında dilimleyip, tekrar tepsiye diziyoruz.
  7. Kalan yağı da üzerlerine sürüp, fırında bu şekilde biraz daha pişiriyoruz.
  8. Bu sırada sosu için; bir tavaya tereyağını alıp, salçayı kavurmaya başlıyoruz.
  9. Kavrulan salçaya, 3 yemek kaşığı su ilave edip, baharatlarını da atıyoruz.
  10. Biraz daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
  11. Fırından çıkan beytileri, servis edeceğimiz tabağa dizip, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökerek servis edebilirsiniz.
  12. Yanına domatesli bulgur pilavı ve ayran çok yakışıyor.
Deneyecek olanlara, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder