Pratik Beyti (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin;
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet lavaş ya da 2 adet yufka
Lavaşlara Sürmek İçin;
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Pratik Beyti (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte harcımızı hazırlayıp, 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Köfte için verilen malzemeleri güzelce yoğurup, üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
- Dinlenen köfte harcını, kebap şeklinde uzunlamasına bölüp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritip, lavaşlara sürüyoruz.
- Pişen köfteleri; ister lavaşlara, isterseniz de yufkanın kenarına koyup rulo yapıyoruz.
- İki parmak kalınlığında dilimleyip, tekrar tepsiye diziyoruz.
- Kalan yağı da üzerlerine sürüp, fırında bu şekilde biraz daha pişiriyoruz.
- Bu sırada sosu için; bir tavaya tereyağını alıp, salçayı kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulan salçaya, 3 yemek kaşığı su ilave edip, baharatlarını da atıyoruz.
- Biraz daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkan beytileri, servis edeceğimiz tabağa dizip, üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökerek servis edebilirsiniz.
- Yanına domatesli bulgur pilavı ve ayran çok yakışıyor.
Deneyecek olanlara, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder