30 Mayıs 2020 Cumartesi

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
  • 1,5 litre tavuk ya da et suyu (yoksa normal su)
  • 1 çay bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • Üzerine; kuru nane

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

Azıcık mantı kocaman lezzet ☺️ İster çorba ister ana yemek herkesin seveceği tam bize göre bir tarif
  1. Bir tencereye yağlar ve salça alınır. Salça kavrulduktan sonra üzerine su eklenir.
  2. Su kaynamaya başladıktan sonra mantı ve nohut eklenir.
  3. Mantı yumuşamaya başladığında tuz, karabiber, pul biber eklenir ve üzerine kuru nane eklenerek çorbanın altı kapatılır. Servise hazır. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder